De wandeling

Hondenuitlaatservice Een Frisse Neus heeft twee uitlaatgroepen per dag, een ochtend- en een middaggroep. De wandelingen zijn iedere werkdag tussen ca. 10.00 uur en 12.00 uur en tussen ca. 13.00 uur en 15.00 uur. De honden worden voor deze tijden thuis opgehaald. In welke groep uw hond ingedeeld wordt hangt onder andere af van uw wensen, de route en de samenstelling van de groep. Ik loop van maandag t/m vrijdag met uitzondering van de woensdagmiddag. In overleg loop ik ook ’s avonds en in het weekend.

Ik haal uw hond thuis op met een speciaal voor deze service ingerichte bus om hem/haar na een minstens een uur durende wandeling moe en voldaan thuis te brengen.

De honden gaan op de tijdens aanmelding vastgestelde dagen mee, maar wanneer u eens een andere dag wenst kan dit geregeld worden. Let wel: de voorkeur gaat uit naar vaste dagen. Door op vaste dagen te gaan raakt de groep aan elkaar gewend wat uiteindelijk voor de minste onrust zorgt.

Nadat de honden zijn opgehaald wordt er naar verschillende uitlaatgebieden in de nabije omgeving gereden zodat de honden nooit lang in de auto hoeven te zitten. Hier kunnen de honden los lopen en kunnen ze volop genieten van de natuur en van elkaar.

Naast het wandelen in de vrije natuur maak ik ook gebruik

van mijn geheel omheind speelveld van ca 10.000 m2 groot. Dit veld is geheel aangepast om ervoor te zorgen dat uw hond ook hier een heerlijke tijd heeft. Zo komen ze eerst in een gedeelte wat afgescheiden is van het grote veld. Op dit kleinere gedeelte doen ze over het algemeen meteen hun behoefte waarna de poort open gaat naar het grote veld. Mochten ze hier toch nog hun behoefte doen wordt dit door mij zo goed en zo snel mogelijk opgeruimd, zodat het veld zoveel mogelijk “schoon” blijft. Op het veld zijn verder bossages, boompjes en een grote zandbak aanwezig. In de zomer is er door de hoge bomen  rondom het veld voldoende schaduw en wordt er door mij verschillende badjes opgezet zodat ze daar ook lekker verkoeling in kunnen zoeken. Bovendien is er altijd heerlijk vers water aanwezig. 

Avond en -weekendwandelingen: mocht U gebruik willen maken van mijn diensten in de avond of in het weekend dan is dit mogelijk. Dit is in overleg en geldt in principe alleen voor Vught. Hierbij vertrek ik vanaf uw huis en de wandeling duurt ca 30 minuten.

Wandelingen gedurende de Feestdagen: dit is in overleg en in principe alleen voor Vught.

Privéwandeling: mocht uw hond om bepaalde redenen niet mee kunnen in de groepswandeling dan kan ik u ook een losse wandeling aanbieden. Ik vertrek vanaf uw huis en de wandeling duurt ca 30 minuten.