Even voorstellen

Mijn naam is Claudette Boot en ik woon al enkele jaren samen met mijn man en onze zoon in Vught.  Nadat we in 2011 afscheid van onze hond Kane hadden moeten nemen kwam in 2013 geheel onverwachts een nieuwe hond op ons pad. Brownie is een vrolijke hond en woont nu sinds april 2013 bij ons.

Na vele jaren bij de politie gewerkt te hebben, heb ik besloten een gehele nieuwe uitdaging aan te gaan. Mijn hele leven ben ik al een grote dierenliefhebber en heb ik een speciale liefde en passie voor honden. Niets geeft mij meer ontspanning en plezier dan met honden bezig te zijn. De dankbaarheid die je terugkrijgt van honden is de grootste beloning die je maar kunt krijgen. Dat is dan ook de reden dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt door te starten met hondenuitlaatservice Een Frisse Neus.

Omdat het uitlaten van een groep honden een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt, ben ik me eerst gaan verdiepen in hondengedrag. Bij de Martin Gaus Academie in Lelystad heb ik mijn diploma behaald voor erkend hondenuitlaatservice. Tijdens deze opleiding werden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • gedragsherkenning (communicatie, conflictgedrag, rangorde, etc.)
  • EHBO
  • Rassenkennis
  • Veiligheid
  • Roedelgedrag

 

 

Op zaterdag 10 september 2011 heb ik aan de Martin Gaus Academie de workshop reanimeren gevolgd. Tijdens de opleiding tot erkend hondenuitlaatservice werd ook veel aandacht besteedt aan reanimatie, maar toen was er nog geen mogelijkheid om dit in de praktijk te oefenen. Een tijd later kon je dat gelukkig wel doordat de academie de beschikking kreeg over een lotus pop/hond, CasPerR. Op deze lotus pop/hond kun je oefenen met het beademen, reanimeren en het voelen van de hartslag. Ook is het mogelijk om te kijken of er achter in de bek een obstructie is, door de tong voor een deel naar buiten te trekken.

Ik moet zeggen dat het een hele bijzondere en leerzame ervaring was.